miercuri, 8 februarie 2012

Reteta Pui si legume glazurate la cuptor


Ingrediente


  • 1 pui (de aprox. 1.5 kg)
  • 2 cartofi dulci mari, curatati si taiati cubulete
  • 2 pastarnaci mari, curatati si taiati cubulete
  • 1 radacina mare de telina, curatata si taiata cubulete
  • 1 ceapa rosie, curatata si taiata in sferturii
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper negru
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita paprika
  • 2 linguri miere
Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180ᵒC. Intr-o tava se pun legumele, cimbrul, sarea, piperul si uleiul de masline. Se aseaza puiul pe patul de legume, cu pieptul in sus. Se condimenteaza cu paprika.
Se coc aprox. 1 ora, amestecand legumele din cand in cand. Se toarna mierea peste legume si se mai lasa la copt 15-20 minute, pana cand puiul s-a rumenit, iar legumele s-au inmuiat, apoi se serveste.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu