marți, 25 ianuarie 2011

FONDURI-UE 112

Adăugaţi o legendă



O masura indicata pentru accesarea fondurilor europene, este Masura 112 "Ïnstalarea tinerilor fermieri", care se incadreaza in Axa I „Creşterea competitivităţii sectoarelor agricol şi forestier” şi are ca obiective generale:

-Îmbunătăţirea şi creşterea competitivităţii sectorului agricol prin promovarea instalării tinerilor fermieri şi sprijinirea procesului de modernizare şi conformitate cu cerinţele pentru protecţia mediului, igiena şi bunăstarea animalelor, siguranţa la locul de muncă;
-Îmbunătăţirea managementului exploataţiilor agricole prin reînnoirea generaţiei şefilor acestora, fără creşterea populaţiei active ocupate în agricultură.
Contributia la aceasta masura este: 80% fonduri din partea UE, si restul de 20% din partea statului roman.
Aceasta masura se adreseaza persoanelor cu varsta intre 18 si 40 de ani, care detin o exploatatie agricola de minim 6 UDE-uri sau 73 de stupi si maxim 40 UDE situata pe teritoriul Romaniei si inregistrata la APIA si registrul agricol.
Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri este de 12.000 Euro  pentru o exploataţie agricolă cu dimensiunea minimă de 6 UDE (pentru 73 stupi), iar peste această dimensiune, sprijinul pentru instalare poate creşte cu 4.000 Euro/1UDE (13 stupi = 1UDE), dar nu va putea depăşi 40.000 Euro/exploataţie.
Partea cea mai interesanta a acestei masuri e ca se justifica prin acte doar 30% din valoarea sprijinului.

Sprijinul financiar se acorda in doua transe:

  • prima transa 60% din valoarea totala a sprijinului
  • a doua transa, restul de 40% 
Mai multe detalii legate de accesarea acestei forme de finantare europeana pentru afacerea ta, puteti gasi pe site-ul Agentiei Pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, la sectiunea Masura 112, de unde puteti downloada Ghidul solicitantului pentru Masura 112, si diferite formulare necesare la dosarul proiectului de finantare.

5 comentarii:

  1. Buna seara !
    Sunt Ionita Alexandru si sunt in posesia a 93 de stupi .
    Care ar fi primul pas catre primirea acestor fonduri nerambursabile ?
    Unde as putea gasii mai multe informatii ?
    Va multumesc frumos

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Seara. Un prim pas ar fi sa luati legatura cu o firma de consultanta. Mai multe informatii gasiti pe site-ul www.apdrp.ro, in sectiunea Masura 112. Acolo aveti "ghidul solicitantului", unde sunt precizate toate cerintele pentru accesarea acestei masuri de finantare. Grabiti-va! Pentru anul 2012 suma maxima ce s poate accesa prin masura 112 a crescut de la 25000 la 40000 de mii. Deci pentru 93 de familii puteti primi aproximativ 16000 de euro.

      Ștergere
  2. Sunati aici la acest numar 0721293464 (Doamna se numeste bombia Valerica) Este vorba de o firma de consultanta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua

    Am a mare nedumerire in privinta acestor fonduri pentru apucultura, deoarece mi-am facut dosar pentru a primi aceste fonduri,am trecut prin toate fazele necesare, ma aflu pe lista dosarelor aprobate, dar am aflat ca nu am sanse sa primesc aceste fonduri, deoarece au fost prea multe dosare si unii au punctaj mai mare decat mine,asa ca nu voi primi nimic... Totusi, nu inteleg pentru ce se iau in continuare dosare pentru fonduri europene, daca se stie exact ca nu mai sunt bani si cei care trebuiau sa primeasca, daja prima transa, nu primesc nimic pentru ca nu mai au de unde...?

    Va rog sa ma ajutati sa inteleg. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi cer scuze pentru greseli. Sunt suparat si nu am revizuit mesajul.

    Multumesc pentru intelegere

    RăspundețiȘtergere